פתרונות תקשורת
תוכן [ הסתר ]

שחזור קבצים, כחלק מתהליך שחזור מידע, זהו חבל ההצלה מהסיוט של כל מי שמתעסק במחשבים ? קבצים שנמחקים או נעלמים. תארו לכם סטודנט שעובד חודשים על עבודת הסיום שלו ורגע לפני הסוף נעלם הקובץ של העבודה מהמחשב, או על סופר שעובד על ספרו ובבוקר בהיר אחד מגלה שהקובץ עליו עבד אינו קיים עוד. ובכן, בדיוק בשביל מקרים מצערים כאלו קיימת אופציית שחזור קבצים. אז למה בכלל נעלמים קבצים? האם אפשר למנוע את זה מראש? איך מבצעים שחזור קבצים? על שאלות אלו ועוד נענה במאמר זה.

איך להימנע מאיבוד מידע

שחזור קבצים זו פעולה המגיעים אליה כאפשרות האחרונה להצלת המידע שנעלם. אך לפני שנרחיב על כך כדאי להבין מדוע נעלמים קבצים מהמחשב שלנו. להיעלמותם של קבצים ישנן שתי סיבות עיקריות: הראשונה היא נזק לוגי הפוגע במידע ונובע משיבוש מערכת הקבצים, שיבוש תוכן הקבצים, מחיקת מידע (בטעות או בכוונה), וירוסים הגורמים לשינויים בתוכנו של המידע ובמערכות הקבצים, כשלים בתהליך הרישום של אחסון הקובץ במדיה ועוד. הגורם השני למחיקת מידע הוא נזק פיזי הנגרם למדיה כתוצאה מתקלה מכאנית, בלאי, פגיעה בדיסק הקשיח, פגיעה בתאי הזיכרון של המחשב, מכה, הצפה, שריפה וכו'.

כמובן שניתן למנוע מראש מקרים כאלו. נכון שאין לנו שליטה על כל תהליך שמתרחש במחשב ופעמים רבות אנו גם לא בדיוק מבינים את התהליכים הללו, אך כדי להימנע ממקרים של היעלמות מידע כדאי לגבות כל קובץ חשוב שנמצא על המחשב שלכם. ניתן לגבות קבצים באמצעות דיסק קשיח נייד, לצרוב קבצים על דיסקים, לשלוח למייל ועוד. כדי להימנע מהסיבה השנייה להיעלמות המידע כפי שצוינה כאן יש פשוט לנהוג במחשב בזהירות הראויה, לא להניח אותו בגובה הרצפה כדי להימנע מהצפות, לא להדליק לידו אש ולא לשתות או לאכול לידו. אם עשיתם את כל אלו ועדיין נאבד לכם מידע, יש מספר פעולות שניתן לעשות כדי להצליח בפעולת שחזור קבצים.

שחזור קבצים ? מה לא לעשות

לפני שנפרט מה כדאי לעשות כדי להצליח בפעולת שחזור קבצים כדאי שנפרט מה אסור לעשות כדי לא להחמיר את הנזק או ליצור נזקים נוספים. קודם כל כמובן שאין לדפוק על המחשב, יש כאלו שמשום מה עושים את זה, מיותר לציין שזה לא באמת עוזר. מהרגע בו גילית כי נעלם לך הקובץ ועד לפעולת שחזור קבצים עליך להימנע מכל פעולה שתגרום למחשב לשנות או להוסיף נתונים על הדיסק הקשיח מה שאומר להימנע מלבצע סריקה או איחוי דיסק, מגלישה באינטרנט, מצפייה בסרטים מקוונים, מהורדת קבצים מהאינטרנט, מהעברת חומר חדש למחשב או מהעברת תיקיות ממקום למקום וכו', חשוב מאוד להקפיד על כל הכללים הנ"ל שכן הפרה שלהם תצמצם את הסיכויים להצלחת שחזור קבצים.

שחזור קבצים ? לבד או אצל אנשי מקצוע?

ומה כן לעשות על מנת להצליח בפעולת שחזור קבצים? ראשית, ישנן פעולות אותן כל אחד יכול לעשות באופן עצמאי. הראשונה והטריוויאלית ביותר היא לערוך חיפוש של הקובץ במחשב באמצעות שם הקובץ. במקרים רבים הקובץ לא נמחק או נעלם, הוא פשוט נודד לתיקייה אחרת. במידה והקובץ אינו נמצא צריך לנסות להיזכר אם יש לו גיבוי במקום מסוים או לנסות לחשוב האם שלחנו אותו למישהו אחר מתישהו. אם גם האפשרות הזאת נשללת יש לגשת לפעולת שחזור קבצים. וכאן יש שתי אפשרויות. האחת היא לבצע את השחזור בצורה עצמאית בבית,. ניתן לרכוש תוכנת שחזור בסכום הנע סביב ה-200 ?, ולנסות לשחזר את הקובץ האבוד. האפשרות השנייה היא לשלם סכום גבוה יותר ולפנות לחברות המתמחות בתהליכי שחזור מידע (כגון: שחזור דיסק קשיח, שחזור תמונות, קבצים וכדומה). הכול כמובן תלוי בחשיבותו של המידע ובסכום אותו אתם יכולים או רוצים להשקיע. אם המידע שנעלם חשוב לכם באמת עדיף להשקיע את הכסף, לפנות לחברת שחזור קבצים רצינית ומקצועית ולתת להם לעשות את מה שהם יודעים הכי טוב.