פתרונות תקשורת
תוכן [ הסתר ]

אחת האפשרויות הנפוצות לביצוע בקרת כניסה למשרד או בית הוא השימוש במכשיר מסוג קודן לדלת. מתקן הינו למעשה לוח מקשים עליו יכול מי שמעוניין להיכנס להקיש קוד, ולפתוח את הדלת. היתרון של קודן לדלת הוא שאין צורך להנפיק כרטיסים, ואין צורך לדאוג לכרטיסים שהלכו לאיבוד. כל מה שצריך לדעת זה את קוד הכניסה. מסיבה זו בוחרים משרדים רבים (ואף בתים פרטיים) להתקין קודן לדלת הכניסה שלהם.

הבעייתיות בשימוש בקודן

הבעיה העיקרית בשימוש בקודן הוא שאם מישהו רואה את אחד העובדים שלך מקליד את הקוד שלו, אז הוא יכול להקליד אותו בעצמו, ולהיכנס אל מקומות בהם הוא אינו אמור להימצא. לכן, כדאי מאד לבצע החלפה של קוד הכניסה לעיתים קרובות בכדי להקטין את הסיכוי להתרחשות אירוע כזה. בכל מקרה חשוב לזכור כי קודן לדלת אינו מהווה תחליף לנעילת הדלת עם מנעול רגיל מחוץ לשעות העבודה, אלא רק לבקרת כניסה בעת שיש עובדים במשרד!

סוגי קודנים

ניתן לאפיין קודנים באמצעות מספר מאפיינים מרכזיים. המאפיין הראשון הינו האם הקודן נועד לשימוש בתוך מבנה מקורה, כלומר שאין צורך שהוא יהיה עמיד בפני פגעי מזג האוויר, מה שמכונה קודן פנימי או שמדובר בקודן שאמור להיות מוצב באזור ללא הגנה, מה שדורש ממנו להיות אטום למים ומוגן מפני אבק ורוח, כלומר קודן חיצוני.

מאפיין נוסף עליו צריך לחשוב הוא האם הקודן משולב במערכת אינטרקום המאפשרת דיבור על מישהו בתוך המשרד (רוב הקודנים הם כאלה) או שמדובר בפאנל קוד בלבד.

המאפיין האחרון הוא קיום מצלמה בתוך המערכת. קיימת אפשרות להתקין בתוך קודן לדלת גם מצלמה שתאפשר לראות את מי שמבקש להיכנס.

כמובן שקיימים עוד מאפיינים נוספים עליהם כדאי לחשוב בעת בחירת קודן לדלת, כגון עיצוב (הרי מדובר בכניסה לעסק שלך!), תאורת לוח מקשים, החברה המייצר את הקודן, ואיך אפשר בלי להתייחס גם אל המחיר...

נושאים קשורים: