נסו לדמיין את העולם שלנו בלי טכנולוגיה, בלי מחשבים ובלי אינטרנט... קשה, אה? מהפכת המחשוב ומהפכת האינטרנט חדרו לכל פינה ופינה מחיינו, ומונחים כמו "תכנות", "רשת" ו"IP" הפכו לחלק בלתי נפרד מהם. אבל... מה זה בכלל IP? למה מתכוונים כשמדברים על זה?
IP הוא קיצור של הביטוי "Internet Protocol" (פרוטוקול אינטרנט), מעין שם מפוצץ פשוט לסדרת מספרים שמשמת כאמצעי זיהוי לחומרת מחשוב כלשהי שמתחברת לרשת האינטרנט. אבל כדי להבין טוב יותר מה הוא IP קבוע, וכיצד ניתן להשתמש בו כדאי שנתחיל בעצם צעד אחד קודם ונסביר את כל המונחים המסובכים שבהם השתמשנו.
כשאנחנו מחברים את המחשב שלנו לדוגמא לרשת האינטרנט, אנחנו בעצם מחברים אותה עם מכשיר בשם "נתב" (router), שתפקידו לשמש כנקודת החיבור בין כמה מחשבים שונים ובכך ליצור רשת. כדי שהנתב יוכל לזהות את המכשירים השונים הוא מזהה כל אחד מהם בסדרת מספרים, מעין מספר זהות.
בניגוד למספר הזהות שלנו שניתן לנו עם לידתנו ולא אמור להשתנות, רוב מספרי הIP משתנים כל הזמן, שהרי לא בכל רגע נתון המחשב שלנו מתחבר לרשת האינטרנט, וכדי לחסוך במשאבים הנתב שלנו "מוחק" את נתוני הזהות של המחשב לאחר שאנחנו מתנתקים ומעניק את אותו המספר למחשב אחר.
זהו IP דינאמי, אם כן מהו IP קבוע? IP קבוע הוא מספר זהות שהנתב הקצה למחשב מסוים, אבל מישהו הקפיד להגדיר את הנתב כך שלא ימחק את המספר, ובכך הפך את מספר הIP של המחשב שלנו לדוגמא, למספר דומה מאוד למספר הזהות שבתעודת הזהות שלנו.
לIP קבוע ישנם מספר יתרונות מרכזיים:
הקצאת כתובות IP קבועות היא עניין שכרוך בניהול ידני מתמיד של הנתב ושל רשת המחשבים. כדי לוודא שרשת המחשבים שלך – גם בקשר שלה עם שאר רשת האינטרנט וגם בקשר הפנימי שבין המכשירים השונים בה מתנהלת ביעילות המירבית, מומלץ לפנות לאיש מקצוע מתחום המחשוב, שידאג שהמערכת כולה תפעל ללא תקלות וללא פרצות.