פתרונות תקשורת
תוכן [ הסתר ]

המצאת מערכת בקרת כניסה ביומטרית שינתה באחת את פני עולם הבטיחות בעידן המודרני, משאפשרה לארגונים, חברות ומוסדות ממשלתיים לפקח בצורה אופטימאלית על תנועת העובדים והמבקרים בארגון, זאת תוך שימוש בטכנולוגית מיפוי חכמה, יעילה ואמינה המזהה במהירות תווים אנושיים.

במאמר הבא, נבין מהי מערכת בקרת כניסה ביומטרית ונסקור את היתרונות הגלומים במערכת זו.

מהי בקרת כניסה ביומטרית ?

בקרת הכניסה הביומטרית הינה מערכת המבוססת על טכנולוגיית זיהוי ובקרה מתקדמת, המסוגלת לסרוק באמצעות חיישנים מיוחדים מאפיינים פיזיים שונים באדם בצורה אופטימאלית, לזהות את מורשה הכניסה ולהכניסו לארגון, זאת מבלי להזדקק לכרטיס מגנטי או קוד זיהוי.

אילו שיטות זיהוי יש במערכות בקרת כניסה ביומטריות ?

עם חדירת מערכות בקרות הכניסה הביומטריות, התפתחו שיטות זיהוי שונות אשר הולבשו על גבי מערכות בקרות כניסה של מוסדות וארגונים רבים.

בין מגוון מערכות הבקרה הביומטריות, בולטות שיטות הזיהוי הבאות:

  • זיהוי על פי תווי פנים ? מדובר בשיטת בקרת כניסה ביומטרית המצלמת את פני האדם, סורקת את תווי פניו העיקריים כגון: אוזניים, אף, עיינים ופה, מודדת את המרחק ביניהם ומשווה עם הנתונים השמורים בזיכרון המערכת. חסרונה העיקרי של שיטת זיהוי זו הוא חוסר הדיוק הבא לידי ביטוי במקרים של שכפולים גנטיים או תאומים זהים.
  • זיהוי על פי מיפוי טביעת אצבע ? זוהי שיטת בקרה של כניסה ביומטרית המבוססת על שיטת זיהוי הסורקת את מאפייני טביעת האצבע וכף היד, מנתחת את הצילום הנתון של כף היד ומשווה אותו עם טביעת האצבע הדיגיטלית. מדובר בשיטת זיהוי בעלת רמת זיהוי ואמינות גבוהה ביותר - 99.99% אחוז.
  • זיהוי על פי מיפוי קשתית העין ? זוהי שיטת בקרה של כניסה ביומטרית המבוססת על צילום של קשתית העין, סריקתה והשוואתה לנתונים במאגר הזיכרון.
  • זיהוי על פי מיפוי מאפייני כף היד - זוהי שיטת בקרת כניסה ביומטרית המבוססת על צילום תלת מימדי של כף היד, סריקת מאפייני כף היד העיקריים כגון: עובי היד, אורך האצבעות, צורת כף היד ושקיפות העור תוך השוואה לנתוני כף היד השמורים במאגר הזיכרון.

מהם היתרונות של מערכות בקרה ביומטריות ?

למערכת בקרת הכניסה הביומטרית מספר יתרונות מרכזיים והם:

  • מערכת בקרת הכניסה הביומטרית הינה מערכת המספקת רמת אימות נתונים ואמינות גבוהה, כאשר מדובר בשיטת זיהוי חד ערכית, המתבססת על זיהוי מאפיינים ותווים הייחודיים לכל אדם ואדם הנכנס ויוצא מן הארגון (עם סיכוי נמוך לזיוף).
  • בקרת הכניסה הביומטרית חוסכת כסף רב לארגונים משום שהיא איננה זקוקה לתחזוקה שוטפת והיא איננה מאופיינת בבלאי מכיוון שהיא איננה מתבססת על כרטיסים אלא על מאפיינים אנושיים מולדים.
  • מאגר הנתונים השמורים בזיכרון מערכת בקרה ביומטרית, עשויה לשמש את הארגון לטובת הרתעת עובדי ובאי הארגון מפני גניבות ועשויה לשמש כראייה בחקירות.
  • במערכת בקרת הכניסה הביומטרית ניתן לשלב גם שעון נוכחות עבור כל עובד ובעל תפקיד בחברה.
  • מדובר במערכות משוכללות המצוידות במנגנון הגנה נגד כשלים כגון:נפילת מתח חשמלי ועוד.

את מי משמשות מערכות בקרת הכניסה הביומטריות ?

מערכות בקרת כניסה ביומטריות משמשות מפעלים, מתקנים בטחוניים, מוסדות ממשלתיים, משרדים, בתים פרטיים ועוד.

לסיכום, אם ברצונכם להגדיל את רמת הבטיחות בארגון ולשלוט בצורה חכמה, יעילה ואבסולוטית על באי הארגון תוכלו לעשות זאת באמצעות התקנת מערכת בקרת כניסה ביומטרית.